In de media

U treft hier een overzicht van persberichten van Hiltermann Lease Groep:

  • 28-08-2020: Hiltermann Lease Groep schrijft stevige halfjaarcijfers
  • 12-06-2020: Hiltermann Lease Groep realiseert groei in uitdagende periode
  • 18-10-2019: Overname Hiltermann Lease Groep door Funds Advised By Elliott Advisors
  • 04-06-2018: Hiltermann Lease: ‘Pleased to meet you, again’
  • 18-10-2017: Auto Lease Company en Strix Lease Service gaan fuseren
  • 21-08-2017: Hiltermann Lease Groep maakt sterke groei door in eerste half jaar 2017
  • 20-04-2017: Uitbreiding financiering Hiltermann Lease Groep voor verdubbeling vloot
  • 07-11-2016: Hiltermann Lease Groep bekroont ambitie met nominatie FD Gazellen Award


28-08-2020: Hiltermann Lease Groep schrijft stevige halfjaarcijfers

Hiltermann Lease Groep heeft in het eerste half jaar van 2020 een groei van 12% gerealiseerd. Cijfers die tijdens de corona-hausse voorbehouden leken aan grootgrutters en bouwmarkten. “Dit bevestigt eens te meer de gezonde basis die hier in Hoofddorp ligt om ook in de toekomst verder te groeien”, aldus algemeen directeur Michel Akerboom.

Opvallend is bovendien dat de groei gelijk verdeeld is over beide kwartalen. Waar de impact van ’corona’ economisch eigenlijk pas in het tweede kwartaal zichtbaar werd, schrijft Hiltermann Lease Groep twee keer op rij een plus van 6% in de boeken. Het lease- en financieringsbedrijf heeft daarmee tevens de grens van 40.000 contracten doorbroken.

De gerealiseerde omzet van kwam in het eerste half jaar van 2020 uit op 97 miljoen euro, 20% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst kwam daarbij uit op 7,8 miljoen euro. De groeicijfers resulteren er bovendien in dat de balans van Hiltermann Lease Groep gestegen is tot ruim 570 miljoen euro. “De verwachting is dat zowel de groei als het resultaat ook in het tweede halfjaar van 2020 positief zullen zijn”, vult Akerboom aan.

Hiltermann Lease Groep vond vorig jaar in Elliott Advisors al een nieuwe aandeelhouder die nadrukkelijk ondersteuning biedt in het uitrollen van de verder groeistrategie. Inmiddels is er met Susan Wan ook een nieuwe, ervaren CFO aangetrokken. Zij keert daarmee terug in de leasebranche, na een eerder lang dienstverband bij Leaseplan.

“We hebben inmiddels een dusdanige omvang dat het aanpassen van de kapitaalpositie logisch én efficiënt is. De nadruk zal hierbij liggen op het optimaliseren van de structuur en diversificatie van de financieringsbasis van Hiltermann Lease”, licht Wan toe.

12-06-2020: Hiltermann Lease realiseert groei in uitdagende periode

Volledig tegen de economische ontwikkelingen in, is Hiltermann Lease Groep hard onderweg om de gestelde groeidoelstellingen te behalen in het tweede kwartaal van 2020. Begin juni doorbrak het lease- en financieringsbedrijf in Hoofddorp de grens van 40.000 contracten. En dat terwijl ook de automotive sector in de Corona-crisis hard geraakt wordt.

“De basis van die resultaten ligt in de relatie met onze klanten”, stelt directeur Michel Akerboom. “Wij hebben er vanaf februari meteen vol op ingezet om met onze klanten in gesprek te gaan. Op dat moment was nog niet duidelijk hoe fors de maatschappelijke en economische impact van Covid-19 zou worden, maar het was duidelijk dát er storm op komst was.”

Strategisch koos Hiltermann Lease Groep duidelijk voor de lijn ‘samen door de crisis’, wat in de praktijk een stevige uitdaging bleek. “Het heeft weinig zin om bij een klant die niet kan betalen of zelfs failliet dreigt te gaan, je hakken in het zand te zetten. We hebben er dus vooral alles aan gedaan om die relaties de hand te reiken. Een contractaanpassing of deels uitstel van betaling om zo de lasten van een bedrijf tijdelijk te verlichten. Het einde van de crisis is helaas nog lang niet in zicht, maar gelukkig hebben steeds meer sectoren weer de mogelijkheid om omzet te genereren, waardoor rekeningen weer betaald kunnen worden. Uiteraard moeten wij zelf ook aan onze verplichtingen blijven voldoen, dus de financiële speelruimte voor ons is ook niet oneindig.”

Hiltermann Lease Groep bleef de afgelopen maanden doorlopend nieuwe orders schrijven. Enerzijds zijn dit investeringen die de klant liever even niet uit eigen kapitaal financierde, anderzijds is via sale en leaseback de portefeuille bij bestaande relaties uitgebouwd.
Ook is een deel van de reguliere contractduur in samenspraak met klanten verlengd, om zo even rust voor de klant te creëren. Wat minder zichtbaar zijn de contracten die níet verloren zijn gegaan, door met name ‘kleine zelfstandigen’ op weg te helpen op de route naar overheidssteun.

Komt Hiltermann Lease Groep daarmee straks als een winnaar uit deze crisis? “Nee, zeker niet”, stelt Akerboom. “De impact die Corona op ons én onze klanten heeft, is daarvoor veel te heftig. Maar deze groeicijfers onderstrepen wel dat we de juiste weg volgen. We willen er samen met al onze klanten zo goed mogelijk uitkomen. Ik ben er wel van overtuigd dat we daarmee relaties smeden die nog heel lang mee gaan.”

18-10-19: Overname Hiltermann Lease Groep door Funds Advised By Elliott Advisors

Hiltermann Lease Groep heeft op vrijdag 18 oktober de overname afgerond van een meerderheid van haar aandelen door Funds Advised By Elliott Advisors. Oprichter en grootste verkopende aandeelhouder Boudewijn Hiltermann blijft als substantiële minderheidsaandeelhouder betrokken.

Hiltermann Lease Groep heeft de afgelopen jaren een succesvolle strategie gevolgd, resulterend in een sterke groei en solide financiële resultaten. Met de nieuwe partner Elliot, die deze strategie ondersteunt en bovendien veel ervaring en middelen inbrengt, verwacht Hiltermann Lease Groep de huidige groeistrategie voort te zetten en zelfs te versnellen.

Michel Akerboom blijft aan als directeur van Hiltermann Lease Groep en kijkt uit naar de mogelijkheden die de samenwerking met Elliott meebrengt. “Ik ben erg blij dat Elliott onze nieuwe, sterke partner en aandeelhouder is. Elliott biedt ons de middelen en kennis om de volgende groeifase van ons bedrijf in te gaan. Zij ondersteunen ons om de toonaangevende, onafhankelijke leasepartner voor MKB-bedrijven in Nederland te worden, waarbij maatwerk en de beste service centraal staan.”

Over Hiltermann Lease Groep
Hiltermann Lease Groep is een bank- en merkonafhankelijke leasemaatschappij voor zowel auto’s als bedrijfsmiddelen, die zich richt op het MKB en zelfstandigen in Nederland. De huidige portefeuille omvat ruim 35.000 contracten, waarmee Hiltermann Lease Groep tot de top tien van Nederlandse autoleasemaatschappijen behoort. Hiltermann Lease Groep is opgericht in 2004 en is gevestigd in Hoofddorp.

Over Elliott
Elliott Management Corporation beheert twee multi-strategie beleggingsfondsen, met een gezamenlijk beheerd vermogen van ruim 38 miljard dollar. Het vlaggenschip Elliott Associates, L.P. werd opgericht in 1977 en is daarmee een van de oudste fondsen in zijn soort onder continu beheer. De beleggers van de Elliott-fondsen zijn onder meer pensioenfondsen, staatsinvesteringsfondsen, beleggingsfondsen en eigen werknemers. Elliott Advisors (UK) Limited is een dochteronderneming van Elliott Management Corporation.

Adviseurs
Namens Hiltermann Lease Groep trad AXECO Corporate Finance op als financieel adviseur en Houthoff als juridisch adviseur. DLA Piper en EY traden op als adviseurs van Elliott.

04-06-2018: Hiltermann Lease: ‘Pleased to meet you, again’

Met ingang van 4 juni krijgt de eerdere aangekondigde fusie tussen Auto Lease Company en Strix Lease Service zijn beslag met de lancering van een nieuwe naam: Hiltermann Lease. Beide bedrijven opereerden al sinds 2014 onder de vlag van de holding Hiltermann Lease Groep, waaronder ook de equipmenttak The Lease Factory valt. Deze laatste blijft weliswaar een zelfstandige entiteit, maar zal naar buiten toe eveneens onder de naam Hiltermann Lease gaan opereren.

Een belangrijke reden om de werkmaatschappijen samen te voegen, is de toenemende vraag van klanten naar een gemengde leaseportefeuille. Strix Lease Service richt zich van oudsher op operational lease, terwijl Auto Lease Company een sterke positie inneemt in de (indirecte) verkoop van financial lease. The Lease Factory maakt dit compleet met equipment lease producten.
“Onze kracht is dat wij bij iedere leasevraag de juiste oplossing kunnen bieden. Onze bestaande klanten weten en waarderen dit, maar naar buiten toe was dit minder duidelijk. Met één nieuwe sterke naam verwachten we krachtiger in de markt te kunnen opereren”, licht algemeen directeur Michel Akerboom toe.

Mobiliteit en bedrijfsmiddelen voor ondernemend Nederland
Door ook The Lease Factory onder de nieuwe naam te laten werken, zal Hiltermann Lease zich bovendien nog sterker profileren als dé bank- en merkonafhankelijke lease- en financieringsmaatschappij voor MKB Nederland. “Vandaar ook onze nieuwe slogan Mobiliteit en bedrijfsmiddelen voor ondernemend Nederland. Wij willen nadrukkelijk op iedere financieringsvraag in kunnen spelen, ongeacht het object”, vertelt Akerboom, “Wij lopen voorop in het aanbieden van leasevormen op equipment, waarbij de service en dienstverlening die men gewend is te krijgen bij de leaseauto ook hier wordt toegepast. Dit is één van de manieren waarop wij onze klanten een totaaloplossing kunnen bieden.”
Hiltermann Lease Groep beheert momenteel ruim 26.000 contracten en heeft de ambitie om door te groeien naar 35.000 in 2020. “Deze fusie is noodzakelijk om die doelstelling ook waar te maken. We zijn eerder al gestart met de integratie van de backoffice. Nu we ook commercieel als één bedrijf gaan opereren, ontstaat er een organisatie die efficiënter, slagvaardiger én herkenbaarder is. Klaar voor de toekomst”, ziet Akerboom.

Herkenbare naam, herkenbare service
Met de keuze voor Hiltermann Lease keert bovendien een bekende naam in de leasewereld terug. Boudewijn Hiltermann, oprichter en voorzitter van de Raad van Commissarissen, was eind 20e eeuw al succesvol met Hiltermann Lease Service. “Het was voor ons geen keuze om verder te gaan met één van de bestaande namen. We willen juist laten zien dat we uitblinken op beide specialismen. Die naamsherkenning telt bovendien dubbel, omdat wij anno 2018 op hetzelfde serviceniveau opereren als Hiltermann Lease Service destijds”, aldus Akerboom.

18-10-2017: Auto Lease Company en Strix Lease Service gaan fuseren

Beide leasemaatschappijen waren al onderdeel van de Hiltermann Lease Groep, maar gaan in het nieuwe jaar definitief samen verder onder leiding van Michel Akerboom. Strix Lease Service en Auto Lease Company (ALC), beide eigendom van de Hiltermann Lease Groep, worden geïntegreerd tot één leasemaatschappij. The Lease Factory, dat ook onder Hiltermann valt, blijft zelfstandig verdergaan. Dat melden directeuren Michel Akerboom (Auto Lease Company) en Norbert Karthaus (Strix Lease Service) vandaag aan Automotive Management.

Strix is vooral actief in het aanbieden van operational lease (6.500 contracten) aan zakelijke klanten, Auto Lease Company in financial lease (14.500 contracten) via dealers, universele bedrijven en intermediairs. The Lease Factory is het bedrijf voor het leasen van equipment en bijzondere voertuigen. Die laatste gaat niet mee in de fusie. “Dat is ook een aparte tak van sport, terwijl Strix en Auto Lease Company steeds meer naar elkaar toegroeiden”, zegt Karthaus. “We kregen bij Strix vragen over financial lease en bij Auto Lease Company over operational lease. Dus hebben we gekeken hoe we meer vanuit de vraag van de klant kunnen gaan werken in plaats van vanuit onze eigen processen en producten. Het samenvoegen van beide bedrijven vonden wij de meest logische oplossing.”

Één frontoffice en één naam
De backoffices waren al geïntegreerd, nu gebeurt hetzelfde met de frontoffice. Er komen twee salesteams: een voor de directe verkoop aan zakelijke klanten zoals wagenparkbeheerders, en een voor indirecte verkoop aan bijvoorbeeld dealers, en universele formules en intermediairs die een leaseproduct aan hun klanten (waaronder veel particulieren en mkb-bedrijven) willen aanbieden. “Het maakt dus niet uit of ze kiezen voor operational lease, private lease of financial lease”, zegt Akerboom. “Daarnaast hebben we straks nog maar één administratie, en één naam waar we marketing op moeten bedrijven. Dat is veel efficiënter en slagvaardiger.”

Die nieuwe naam wordt waarschijnlijk aan het eind van dit jaar bekend gemaakt, en begin volgend jaar moet de integratie zijn voltooid. Onder de huidige 70 personeelsleden vallen geen ontslagen, het is juist de bedoeling om met het huidige aantal mensen meer te kunnen doen, zegt Akerboom. “We willen groeien naar 35 duizend contracten in 2020; we hebben er nu ongeveer 21 duizend auto’s, waarvan 7 duizend operational lease, en daarnaast nog 2,5 duizend equipment contracten. Als de markt zich zo ontwikkelt als hij nu doet, is dat zeker haalbaar.” Naar verwachting zal ook het aandeel private lease, dat nu onder Auto Lease Company valt, toenemen.

“Ik heb ervoor gekozen om afscheid te nemen als directeur”, zegt Strix-oprichter Karthaus, “maar blijf wel als aandeelhouder verbonden aan Hiltermann Lease Groep. Een bedrijf heeft één directeur nodig. Michel is toch tien jaar jonger en heeft de ambitie om dit bedrijf verder uit te bouwen. Het is bij hem in goede handen.” Karthaus blijft vanuit Hiltermann Lease Groep ook actief als voorzitter van de Autolease Inkoop Combinatie.

Hiltermann verwacht over dit jaar een omzet van 120 miljoen euro te realiseren. Het zou dan de eerste keer zijn dat het bedrijf in omzet boven de 100 miljoen uitkomt. Vorig jaar bedroeg de omzet 93 miljoen euro.

21-08-2017: Hiltermann Lease Groep maakt sterke groei door in eerste half jaar 2017

Hoofddorp, 21 augustus 2017 – Hiltermann Lease Groep, de holding van Strix Lease Service, Auto Lease Company en The Lease Factory, presenteert uitstekende halfjaarcijfers. De top 10-speler op de Nederlandse leasemarkt maakte in de eerste helft van 2017 een sterke groei door. Het aantal leasecontracten steeg van 16.700 op 30 juni 2016 naar 21.500 leasecontracten per 30 juni 2017. Ook boekte de leasemaatschappij de afgelopen zes maanden fors meer winst.

Niet alleen het aantal leasecontracten van Hiltermann Lease Groep steeg, ook de omzet maakte een flinke sprong – van 44 miljoen euro in het eerste half jaar van 2016 naar 55 miljoen euro in het eerste half jaar van 2017. Hiltermann Lease Groep verwacht dat de totale omzet voor 2017 zal uitkomen op circa 120 miljoen euro. Het balanstotaal steeg van 235 miljoen naar circa 300 miljoen euro. Het resultaat voor belasting groeide van 4,5 miljoen in de eerste helft van 2016 naar 5,5 miljoen euro in het eerste half jaar van 2017.

Het afgelopen kalenderjaar maakte Hiltermann Lease Groep al een forse groei door. Waar de markt in 2016 met circa zes procent groeide, was de groei bij de leasemaatschappij maar liefst 35 procent. “Die lijn hebben we het afgelopen half jaar door weten te zetten. We verwachten dat de groei ook in de tweede helft van dit jaar zal aanhouden”, aldus de directie van Hiltermann Lease Groep.

pb01
pb02

Focus op de klant
Hiltermann Lease Groep bestaat uit drie gespecialiseerde werkmaatschappijen met elk hun eigen kennis en ervaring. Strix Lease Service richt zich op de operational service lease en verhuur van personenauto’s en lichte bestelwagens. Auto Lease Company houdt zich met name bezig met financial lease van personen- en bedrijfswagens voor kleinere partijen en bedient de consumentenmarkt met Private Leasing. Voor financiering van bedrijfsmiddelen kan men terecht bij The Lease Factory. “We hebben onze diverse leasevormen bewust ondergebracht bij verschillende werkmaatschappijen. Zo zijn we in staat doelgroepen heel gericht service te bieden, elke maatschappij heeft immers een eigen specialisme. Dankzij een sterke focus op klanttevredenheid zijn we in staat om harder te groeien dan de markt”, benadrukt de directie.


20-04-2017 Uitbreiding financiering Hiltermann Lease Groep voor verdubbeling vloot

Hoofddorp, 20 april 2017 – Hiltermann Lease Groep, de holding boven Strix Lease Service, Auto Lease Company en The Lease Factory, heeft zijn herfinanciering uitgebreid naar 287,5 miljoen euro. Het bankenconsortium dat eerder al een kredietovereenkomst met Hiltermann Lease Groep had, heeft een nieuwe overeenkomst afgesloten en de bestaande financiering van 220 miljoen euro verhoogd met 67,5 miljoen euro. HSBC is tevens toegetreden tot dit consortium.

Met de nieuwe kredietfaciliteit wil Hiltermann Lease Groep de stormachtige groei verder financieren. Waar de markt het afgelopen jaar met circa zes procent groeide, was de groei bij de leasemaatschappij maar liefst 35 procent. “Onze persoonlijke aanpak, de verschillende proposities in operational, financial én equipment lease, en onze trouwe klantenkring hebben de afgelopen jaren een bijzonder sterke groei veroorzaakt”, vertelt Norbert Karthaus, directeur van Hiltermann Lease Groep. De organisatie beheert momenteel circa 20.000 leasecontracten. Hiltermann Lease Groep heeft de ambitie om het aantal leasecontracten tot 2020 te laten groeien naar 32.000. Met de nieuwe kredietfaciliteit is deze groeiambitie zeker gesteld.

Vertrouwen in meerjarenplan
De kredietovereenkomst is gefaciliteerd door ABN AMRO, ING, NIBC, Rabobank en HSBC. AXECO Corporate Finance en JanssenBroekhuysen Advocaten voorzagen de leasemaatschappij van respectievelijk financieel en juridisch advies. Behalve een financiering van 287,5 miljoen euro heeft het bankenconsortium ook een optie voor nog eens 75 miljoen euro in het vooruitzicht gesteld via een zogeheten accordeonfaciliteit. Karthaus: “Dit getuigt van groot vertrouwen vanuit de banken. Ze hebben gezien wat we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd en hechten waarde aan onze ambitie voor de komende jaren.”

07-11-2016: Hiltermann Lease Groep bekroont ambitie met nominatie FD Gazellen Award

Hoofddorp, 7 november 2016 – Hiltermann Lease Groep is door Het Financieele Dagblad uitgeroepen tot FD Gazelle 2016 en behoort daarmee tot snelst groeiende ondernemingen van Nederland. Dit selecte gezelschap bedrijven noteerde onder meer een omzetgroei van 20% of meer over een periode van drie jaar.
Op 22 november wordt bekend of Hiltermann Lease Groep ook een gouden, zilveren of bronzen Award in de wacht sleept.

De directie van Hiltermann Lease Groep is verguld met de nominatie. “Onze unieke propositie maakt een groot verschil in de markt, daardoor zijn wij in staat een sterke groei te realiseren”, vertelt Norbert Karthaus. “Met Strix Lease Service, Auto Lease Company en The Lease Factory bedienen wij de gehele leasesector. Hiltermann Lease Groep onderscheidt zich nadrukkelijk door operationele-, financiële- én equipment lease onder één dak aan te bieden.”

Ook Michel Akerboom benadrukt die synergie als de grote kracht van Hiltermann Lease Groep. “Door de back-office en het aantrekken van financiering centraal te regelen, richten de
werkmaatschappijen zich volledig op waar ze sterk in zijn: persoonlijke aandacht en expertise bieden. Onze mensen proberen altijd de beste oplossing te creëren en dat zie je terug in een hoge klanttevredenheid.”

Ambitie en innovatiedrang kenmerken Hiltermann Lease Groep. Doorlopend investeren in producten en mensen is cruciaal om die ambities waar te maken, weet Karthaus: “Wij leggen de lat hoog in wat de klant van ons mag verwachten. De FD Gazellen-nominatie onderstreept dat we dit waar maken en dat Hiltermann Lease Groep een onderneming is om trots op te zijn.”